Bereidingswijze
Bereiden =inheritprint
Oven voorverwarmen op 175 °C. Bladerdeeg uitspreiden op werkvlak en laten ontdooien. Plakjes deeg op elkaar stapelen en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een rechthoekige lap.
Gehakt mengen met oregano, knoflook, olijven en paprika. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. Met natgemaakte handen gehakt tot rol vormen.
Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Gehaktrol erop leggen en deeg rond gehakt vouwen. Randen goed aandrukken en banketstaaf op vouwnaad leggen.
Eierdooier loskloppen en bovenkant van deeg ermee bestrijken. Staaf in midden van oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin bakken. Eventueel tussentijds met dikke laag keukenpapier vrijkomend vet wegvegen. Staaf iets laten afkoelen en in stukken of plakjes snijden. Kan ook op kamertemperatuur geserveerd worden.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
een heerlijke banket staaf maar dan lekker hartig.
Leuk recept voor sinterklaas avond.
Maar mag natuurlijk altijd, waneer jij er zin in hebt.
Leuk recept voor sinterklaas avond.
Maar mag natuurlijk altijd, waneer jij er zin in hebt.
Ingrediënten
8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
2 el bloem
250 g rundergehakt
½ tl oregano
½ teentje knoflook (geperst)
10 groene olijven (fijngesneden)
1 gegrilde rode paprika (uit pot)
cayennepeper
1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt))
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakpapier
Leuke tips
Banketstaafvariatie
1: officieel wordt een banketstaaf gevuld met amandelspijs. Prak hiervoor inhoud van 1 pakje amandelspijs (300 g) los met 1 eierdooier en rasp van 1 citroen of 1/2 sinaasappel. Ga verder als hierboven te werk. Voor een glanzende bovenkant: bestrijk de staaf direct uit de oven dun met verwarmde abrikozenjam.Banketstaafvariatie 2: garneer zoete banketstaven voor het bakken met amandelschaafsel en hartige banketstaven met grofgehakte (pistache)nootjes.
1: officieel wordt een banketstaaf gevuld met amandelspijs. Prak hiervoor inhoud van 1 pakje amandelspijs (300 g) los met 1 eierdooier en rasp van 1 citroen of 1/2 sinaasappel. Ga verder als hierboven te werk. Voor een glanzende bovenkant: bestrijk de staaf direct uit de oven dun met verwarmde abrikozenjam.Banketstaafvariatie 2: garneer zoete banketstaven voor het bakken met amandelschaafsel en hartige banketstaven met grofgehakte (pistache)nootjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1424397
Homepage ID
1977752
Teller
480
Bron
Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid