Bereidingswijze
Kook de rigatoni beetgaar in gezouten water volgens aanwijzingen op de verpakking.
Giet de rigatoni in een zeef, spoel met vers water. Laat uitlekken en afkoelen; doe de rigatoni in een grote kom en meng er de dressing door.
Maak de waterkers schoon. Schil de selderijstengels om de draadjes te verwijderen. Snij in dunne reepjes van 5 cm lang. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd de komkommer in fijne reepjes. Snij de ui in fijne ringen. Schil de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes (vif).
Meng de waterkers, de bleekselderij, de komkommer, de ui en de sinaasappel voorzichtig door de pasta.
Giet de rigatoni in een zeef, spoel met vers water. Laat uitlekken en afkoelen; doe de rigatoni in een grote kom en meng er de dressing door.
Maak de waterkers schoon. Schil de selderijstengels om de draadjes te verwijderen. Snij in dunne reepjes van 5 cm lang. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd de komkommer in fijne reepjes. Snij de ui in fijne ringen. Schil de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes (vif).
Meng de waterkers, de bleekselderij, de komkommer, de ui en de sinaasappel voorzichtig door de pasta.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke frisse pastasalade!
Ideaal bij een zomers weertje :D
Ideaal bij een zomers weertje :D
Ingrediƫnten
Dressing:
dl maolie
dl citroensap
2 theelepels geraspte schil van een onbespoten sinaasappel
1 theelepe mosterd
1 eetlepel honing
Peper en zout
Pastasalade:
200 g rigatoni
300 g waterkers
3 stengels bleekselderij
1 komkommer
1 rode ui
3 sinaasappels
50 g geroosterde pijnboompitjes
dl maolie
dl citroensap
2 theelepels geraspte schil van een onbespoten sinaasappel
1 theelepe mosterd
1 eetlepel honing
Peper en zout
Pastasalade:
200 g rigatoni
300 g waterkers
3 stengels bleekselderij
1 komkommer
1 rode ui
3 sinaasappels
50 g geroosterde pijnboompitjes
Leuke tips
Strooi er de pijnboompitjes over.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1421994
Homepage ID
2065760
Teller
22
Bron
Het Grote Libelle pastaboek
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak eerst de dressing:
Klop alle ingrediten luchtig op en kruid met peper en zout.
Klop alle ingrediten luchtig op en kruid met peper en zout.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid