poffert uit broodbakmachine

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/02/2014 - 12:49
Bereidingswijze
Doe de melk en het ei eerst in de broodbakmachine, voeg toe de bloem, gezeefde bakpoeder, krenten, rozijnen, en sinaasappelconfijt. Kies het programma "snel bakken". Het hoeft immers niet rijzen, er zit geen gist in.
De broodbakmachine geeft je de mogelijkheid om op stap te gaan, terwijl zowel het bereiden als het bakken door de machine gedaan wordt.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
wil je de ervaring meemaken van een middagje shoppen en bij thuiskomst de lekkerste bakgeuren in de keuken, en de maaltijd klaar? probeer dit eens.
Ingrediƫnten
300 ml. melk of sojamelk
300 gr. bloem met ruim half zakje bakpoeder
1 ei
100 gr. krenten
100 gr. rozijnen
ongeveer 100 gr. (zelfgemaakte) sinaasappelschilconfijt/sucade

geen zout, zit wel in het bakpoeder

beleg: gestolde kokosmelk, als boter te gebruiken
Hulpmiddelen & keukengerei
broodbakmachine, litermaat, zeefje voor bakpoeder, weegschaal
Leuke tips
Klassiek met boter en/of stroop(saus) / suiker, maar deze versie met sinaasappelschil combineert ook heel lekker met gestolde kokosmelk, dat je, in plaats van boter, over de warme plakken poffert smeert en er in laat smelten. N.B.: poffert, vanouds een gronings gerecht, wordt warm gegeten. Dus net als pannenkoeken e.d.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1420372
Homepage ID
2107823
Smaak
Z
Teller
1258
Bron
grootmoeders keukengeheimen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
een pak kokosmelk, die in de koelkast wordt gezet, gaat stollen. De brokken kun je heel goed gebruiken als boter op je warme poffert. De kokosmelk gewoon opdrinken :-)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pylk
Gelegenheid