Bereidingswijze
Stappenplan
1.Verwarm de oven voor (180 C).
2.Leg de sjalotten in hun schil een half uur in de oven. Haal de sjalotten uit de oven, snij het kontje ervan af en knijp de sjalotten leeg. Hak de zachte inhoud fijn.
3.Pers het sap van degrapefruit.
4.Verhit een pan, doe hierin de fijngehakte sjalotten en voeg het gezeefde sap van de grapefruit toe.
5.Laat het vocht inkoken totdat het bijna weg is en voeg dan de ketjap toe. Breng het geheel aan de kook tot een stroperige sausis. Laat afkoelen in de koelkast.
6.Snij de zalmin acht gelijke stukjes. Druppel met een lepeltje de saus boven de stukjes zalm. Kruimel hier overheen de fijngehakte noten.
BEREIDING20 minuten+ 30 minuten oventijd
1.Verwarm de oven voor (180 C).
2.Leg de sjalotten in hun schil een half uur in de oven. Haal de sjalotten uit de oven, snij het kontje ervan af en knijp de sjalotten leeg. Hak de zachte inhoud fijn.
3.Pers het sap van degrapefruit.
4.Verhit een pan, doe hierin de fijngehakte sjalotten en voeg het gezeefde sap van de grapefruit toe.
5.Laat het vocht inkoken totdat het bijna weg is en voeg dan de ketjap toe. Breng het geheel aan de kook tot een stroperige sausis. Laat afkoelen in de koelkast.
6.Snij de zalmin acht gelijke stukjes. Druppel met een lepeltje de saus boven de stukjes zalm. Kruimel hier overheen de fijngehakte noten.
BEREIDING20 minuten+ 30 minuten oventijd
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker als amuse voor een receptie of een gezellig samenzijn met vrienden en/of familie. Makkelijk uit te breiden qua aantal personen als in combinatie met andere amuses...
Ingrediƫnten
Benodigdheden:
- 1 gerookt zalmhaasje
Gelei:
- 3 sjalotten
- 1 grapefruit
- Olijfolie
- 3 el ketjap
Garnering:
- 10 stuks cashewnoten
- 1 gerookt zalmhaasje
Gelei:
- 3 sjalotten
- 1 grapefruit
- Olijfolie
- 3 el ketjap
Garnering:
- 10 stuks cashewnoten
Leuke tips
Lekker met rti en prei.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1420087
Homepage ID
2065266
Smaak
Q
Teller
155
Bron
Recept Lidl
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid