Bereidingswijze
Roer alle droge ingrediten (de meel, het bakpoeder, de peper en de kaas) goed door elkaar.
Voeg hieraan de eieren en het water toe en maak van het geheel een deeg.
(Voor extra krokante kaasballetjes, neem i.p.v. hele eieren alleen de eiwitten. Deze van tevoren stijf kloppen en daarna door het deeg mengen)
Als het deeg te droog is en in kruimels uit elkaar valt, kun je iets meer water toevoegen.(voorzichtig)
Vorm kleine balletjes van het deeg, zo groot als een knikker
(let op: door het bakpoeder zal het deeg gaan uitzetten en worden de balletjes uiteindelijk groter!)
De balletjes kunnen van tevoren gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden totdat ze gebakt gaan worden!
(Dit heb ik zelf liever)
Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden en frituur de kaasballetjes hierin tot ze goudgeel van kleur zijn. Dit duurt niet lang (ongeveer 2 minuten) dus blijf erbij!
Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en serveer als ze nog warm zijn
Voeg hieraan de eieren en het water toe en maak van het geheel een deeg.
(Voor extra krokante kaasballetjes, neem i.p.v. hele eieren alleen de eiwitten. Deze van tevoren stijf kloppen en daarna door het deeg mengen)
Als het deeg te droog is en in kruimels uit elkaar valt, kun je iets meer water toevoegen.(voorzichtig)
Vorm kleine balletjes van het deeg, zo groot als een knikker
(let op: door het bakpoeder zal het deeg gaan uitzetten en worden de balletjes uiteindelijk groter!)
De balletjes kunnen van tevoren gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden totdat ze gebakt gaan worden!
(Dit heb ik zelf liever)
Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden en frituur de kaasballetjes hierin tot ze goudgeel van kleur zijn. Dit duurt niet lang (ongeveer 2 minuten) dus blijf erbij!
Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en serveer als ze nog warm zijn
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gefrituurde kaasballen hebben een krokant korstje enzijn zacht van binnen.
Ingrediƫnten
INGREDITEN:
- 3 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 500 gram geraspte belegen biologisch kaas
- 200 gram bloem
- 3 eetlepels water
- 1/2 theelepel zwarte peper
- zonnebloemolie om in te frituren
- Zoete chilisaus als dipsaus
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan
Leuke tips
Met een zoete chilisaus als dipsaus
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Antiliaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1419412
Homepage ID
936104
Smaak
H
Teller
519
Bron
Antilliaanse keuken
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid