Bereidingswijze
We gooien de siroop van de blikken gedisciplineerd bij het kokende water. Daarna doen we de gesmolten chocola bij het water. Dit gaat als volgt: om de vijf minuten de chocola met een theelepel erin gieten. Dan goed roeren met de flexibele uitscheplepel van silicone.
Laat dit geheel zo'n 35 tot 45 minuten koken. Dan doen we al het fruit er in een keer bij en laten we het geheel zo'n 3 minuten doorkoken. Het is belangrijk dat het fruit een beetje week wordt en dat de soep er bruinig en waterig uitziet. Het zal nu al heel goed en zoet smaken.
Nu verdelen we de soep over acht kommen (minder of meer is natuurlijk ook toegestaan) en bovenop de soep strooien we de gember (voor de kids niet te veel) en de geraspte amandel. Als laatste en het lekkerste steken we de Chocolade Sigaretten erin als een feestelijke toevoeging.
Laat dit geheel zo'n 35 tot 45 minuten koken. Dan doen we al het fruit er in een keer bij en laten we het geheel zo'n 3 minuten doorkoken. Het is belangrijk dat het fruit een beetje week wordt en dat de soep er bruinig en waterig uitziet. Het zal nu al heel goed en zoet smaken.
Nu verdelen we de soep over acht kommen (minder of meer is natuurlijk ook toegestaan) en bovenop de soep strooien we de gember (voor de kids niet te veel) en de geraspte amandel. Als laatste en het lekkerste steken we de Chocolade Sigaretten erin als een feestelijke toevoeging.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zoete warme Chocoladesoep met stukjes vers fruit voor het hele gezin tijdens de Sinterklaas- en Kerstavonden. Heel geschikt voor kinderen en ook volwassenen! Lekker als toetje bij een gebraden kip met marinade (zie de andere recepten van KomsoepGroendes)
Ingrediƫnten
4 pakjes Chocoladesigaretten van ieder gewenst merk
1 ananas uit blik (siroop)
1 mango uit blik (siroop)
3 appels uit blik (siroop)
2 blikken kersen uit blik (siroop)
7 gram geraspte amandel
10 gram gember
water
400 gram melkchocolade
1 ananas uit blik (siroop)
1 mango uit blik (siroop)
3 appels uit blik (siroop)
2 blikken kersen uit blik (siroop)
7 gram geraspte amandel
10 gram gember
water
400 gram melkchocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan (2 tot 3 liter) (kan ook 1,5 liter)
maatbeker
vork
mes
water
snijplank
blikopener
fornuis
vriezer
au bain marie pannen
spatel
flexibele uitscheplepel van silicone
maatbeker
vork
mes
water
snijplank
blikopener
fornuis
vriezer
au bain marie pannen
spatel
flexibele uitscheplepel van silicone
Leuke tips
Voor de kids is het lekker met limonade en een wortel is ook leuk erbij.
Voor de volwassenen is Gluhwein lekker erbij.
Veel kook- en eetplezier!
Door de enige echte KomsoepGroendes
Voor de volwassenen is Gluhwein lekker erbij.
Veel kook- en eetplezier!
Door de enige echte KomsoepGroendes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1418666
Homepage ID
2183796
Smaak
Z
Teller
62
Bron
Grootmoeders Receptenboek
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
We snijden de ananas, kersen, appels en mango in stukken van ongeveer 1 centimeter. Pas op, bewaar de siroop! Deze hebben we later nog nodig!
We verwarmen nu de au bain marie en smelten de chocola. Eerst de Chocola in stukjes hakken natuurlijk!
Nu verhitten we het water, ongeveer een liter, totdat het kookt.
We verwarmen nu de au bain marie en smelten de chocola. Eerst de Chocola in stukjes hakken natuurlijk!
Nu verhitten we het water, ongeveer een liter, totdat het kookt.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid