pannadel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/04/2013 - 12:00
Bereidingswijze
-frituur de frikandellen.
-leg ze per stuk op een pannekoek.
-verdeel er evt. ui,mayo en ketchup over.
-rol ze in de pannekoek.
-smikkelen maar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
gegarandeerd succes bij kinderen
Ingrediƫnten
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
200 ml melk
snufje zout
4 frikandellen
evt. gesnipperd uitje
evt. mayonnaise
evt.ketchup
olie of boter om te bakken
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
beslagkom
mixer of garde
pannenkoekenmes
pan kokend water
groot bord
groot deksel
frituurpan
frituurolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1418628
Homepage ID
2182977
Smaak
H
Teller
106
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-grote bord op de pan kokend water zetten en aan de kook houden.
-deksel er op plaatsen
-snipper het uiotje.
-doe het zelfrijzend bakmeel in de beslagkom.
-maak in het midden een kuiltje.
-breek hier in het ei.
-vul het holletje verder met melk.
-mix vanuit het midden en pak steeds een beetje meer meel mee.
-als het deeg te dik wordt doe je een beetje melk er bij.
-zo krijg je een glad deeg zonder klontjes.
-aanvullen met melk of water tot het deeg vloeibaar is maar nog wel een beetje dik.
-boter of olie in de pan.
-steeds een grote soeplepel in de pan en de pan draaien tot het deeg uitgespreid is.
-op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is.
-omdraaien en de andere kant ook goudbruin bakken.
-doorbakken tot het deeg op is.
-warm houden op het grote bord met het deksel er op.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
asje53
Gelegenheid