Bereidingswijze
-frituur de frikandellen.
-leg ze per stuk op een pannekoek.
-verdeel er evt. ui,mayo en ketchup over.
-rol ze in de pannekoek.
-smikkelen maar.
-leg ze per stuk op een pannekoek.
-verdeel er evt. ui,mayo en ketchup over.
-rol ze in de pannekoek.
-smikkelen maar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
gegarandeerd succes bij kinderen
Ingrediƫnten
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
200 ml melk
snufje zout
4 frikandellen
evt. gesnipperd uitje
evt. mayonnaise
evt.ketchup
olie of boter om te bakken
1 ei
200 ml melk
snufje zout
4 frikandellen
evt. gesnipperd uitje
evt. mayonnaise
evt.ketchup
olie of boter om te bakken
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
beslagkom
mixer of garde
pannenkoekenmes
pan kokend water
groot bord
groot deksel
frituurpan
frituurolie
beslagkom
mixer of garde
pannenkoekenmes
pan kokend water
groot bord
groot deksel
frituurpan
frituurolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1418628
Homepage ID
2182977
Smaak
H
Teller
106
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-grote bord op de pan kokend water zetten en aan de kook houden.
-deksel er op plaatsen
-snipper het uiotje.
-doe het zelfrijzend bakmeel in de beslagkom.
-maak in het midden een kuiltje.
-breek hier in het ei.
-vul het holletje verder met melk.
-mix vanuit het midden en pak steeds een beetje meer meel mee.
-als het deeg te dik wordt doe je een beetje melk er bij.
-zo krijg je een glad deeg zonder klontjes.
-aanvullen met melk of water tot het deeg vloeibaar is maar nog wel een beetje dik.
-boter of olie in de pan.
-steeds een grote soeplepel in de pan en de pan draaien tot het deeg uitgespreid is.
-op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is.
-omdraaien en de andere kant ook goudbruin bakken.
-doorbakken tot het deeg op is.
-warm houden op het grote bord met het deksel er op.
-deksel er op plaatsen
-snipper het uiotje.
-doe het zelfrijzend bakmeel in de beslagkom.
-maak in het midden een kuiltje.
-breek hier in het ei.
-vul het holletje verder met melk.
-mix vanuit het midden en pak steeds een beetje meer meel mee.
-als het deeg te dik wordt doe je een beetje melk er bij.
-zo krijg je een glad deeg zonder klontjes.
-aanvullen met melk of water tot het deeg vloeibaar is maar nog wel een beetje dik.
-boter of olie in de pan.
-steeds een grote soeplepel in de pan en de pan draaien tot het deeg uitgespreid is.
-op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is.
-omdraaien en de andere kant ook goudbruin bakken.
-doorbakken tot het deeg op is.
-warm houden op het grote bord met het deksel er op.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid