Bereidingswijze
appel schillen en in blokjes snijden, bestrooien met kaneel en een beetje bruine basterdsuiker en in een beetje boter zachtjes bakken tot de suiker een beetje carameliseerd.af laten koelen. ondertussen de speculaas in een plastic zakje doen en flink fijn malen.
dan doe je in een mooi glas eerst een laagje custard,
dan een laagje speculaaskruimels,
dan de gebakkenappeltjes, weer een laagje speculaaskruimels, dan de slagroom. als laatste de amandelschilfers. koud zetten in de koelkast.
dan doe je in een mooi glas eerst een laagje custard,
dan een laagje speculaaskruimels,
dan de gebakkenappeltjes, weer een laagje speculaaskruimels, dan de slagroom. als laatste de amandelschilfers. koud zetten in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
echt een heerlijk sinterklaas nagerecht, makkelijk en van te voren klaar te maken!
Ingrediƫnten
2 jonagold appels-bak boter-kaneel-bruine basterdsuiker-slagroom(lobbig geklopt)-geschaafde amandel-custard(volgens bereidingswijze op pak klaar gemaakt)- e.v.t. sinterklaas suikerfiguurtje-speculaasjes
Leuke tips
suikerfiguurtje pas vlak voor het serveren er op doen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1418550
Homepage ID
2130198
Smaak
Z
Teller
10361
Drank
Uit
Bookmarked
71
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
custard volgens pak maken en af laten koelen,slagroom lobbig kloppen en amandeltjes in droge koekepan roosteren.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid