Speculaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/24/2013 - 21:55
Bereidingswijze
Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom.
Snij de roomboter in kleine blokjes en doe deze ook in de kom.
Kneed alles met de handen
Dan de 2 lepels melk erbij.
Doorkneden tot je een mooie deegbal hebt.
Leg de deegbal in de koelkast en laat een uurtje staan.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Haal de bal (na een uurtje) uit de koelkast en maak er iets moois van. Je kan uitsteekvormpjes gebruiken. De dikte van de koekjes/speculaaspop moet ongeveer 0,3 a 0,5 cm zijn.
De koekjes gaan nu ongeveer 35 minuten de oven in.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke speculaaskoekjes of pop. Lekker bij de koffie of thee. Maar natuurlijk ook lekker tussendoor.
Ingrediƫnten
250 Gr. Zelfrijzend bakmeel
150 Gr. Basterdsuiker
2 el speculaaskruiden
1/2tl zout
100 Gr. Roomboter
2 el melk
Hulpmiddelen & keukengerei
Mengkom,
Weegschaal,
Vormpjes,
Oven
Leuke tips
Heerlijk bij de koffie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1418498
Homepage ID
2169732
Smaak
Z
Teller
58
Bron
Sinterklaaskrant
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Handen wassen
Schort omdoen
Spullen afwegen en klaarleggen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Mjuffermans
Gelegenheid