Tjap Tjoy zoals bij de Chinees, maar dan home made!

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/07/1998 - 00:00
Bereidingswijze
- Verwarm wat olie in een wok.

- Doe de knoflook, 1 eetlepel sojasaus en de rode peper hierbij en bak de kip om en om gaar en goudbruin.

- Haal de kip uit de wok en verwarm weer een klein beetje olie.


Kip apart, en verder met de saus!

- Voeg nu de groenten toe en wok ze op hoog vuur enkele minuten.

- Giet dan de kippenboullion erbij, gevolgd door een eetlepel soja, een eetlepel vissaus en de opgeloste maizena.

- Laat op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen, totdat de bouillon wat is gebonden.


Pruttelen maar, dan krijg die lekkere saus net als bij de Chinees!


- Schep de Tjap Tjoy in een kom of op een bord, maak af met sesamzaad en serveer met rijst.

of, zoals hier, tarly!
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept van chickslovefood. com . Lekker, en gezond! Wie gaat er nu nog afhalen?

Foto`s volgen.Het lukt nog steeds niet om foto`s op smulweb te uploaden !!
Ingrediƫnten
- 1 kipfilet (liefst biologisch), in kleine reepjes gesneden

- 400 gram grove wokgroenten

- halve rode peper, in ringen (zonder zaadjes)

- 1 teen knoflook, geperst

- 400 milliliter kippenbouillon

- een flinke theelepel maizena (opgelost in een klein beetje koud water)

- 2 eetlepels sojasaus

- 1 eetlepel vissaus

- 1 eetlepel sesamzaad

- olie om te wokken (ik gebruik raapzaadolie, een Japans geheim, verkrijgbaar bij de Chinese supermarkt)
Leuke tips
Tip: serveer met cashewnoten! Vega`s kunnen de Tjap Tjoy met tofu

in plaats van met kip maken, de kippenbouillon vervangen voor groentebouillon en de vissaus weglaten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Recept ID
1418489
Homepage ID
1086361
Teller
578
Bron
Met dank aan Author Elise chickslovefood. com
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
willeke_