Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden en leg een stuk bakpapier op de ovenplaat.
Vervolgens meng je alles in een beslagkom door elkaar met een spatel en als laatste voeg je de amandelmelk toe. Wanneer het beslag te droog blijft kan je nog een lepel amandelmelk toevoegen tot het beslag goed genoeg is om er balletjes van te kneden.
Nu wordt je geduld op de proef gesteld, want je kan van het deeg heel veel balletjes maken. Leg de kruidnoten niet te dicht tegen elkaar aan op de bakplaat.
Dan schuif je de plaat voor ongeveer 20 minuten in de oven. Laat ze heel even afkoelen als je ze uit de oven haalt, want pas dan krijgen ze de krokante touch die je bij een pepernoot verwacht. Geniet van de pepernoten en kruip lekker zonder schuldgevoel op de bank!
Vervolgens meng je alles in een beslagkom door elkaar met een spatel en als laatste voeg je de amandelmelk toe. Wanneer het beslag te droog blijft kan je nog een lepel amandelmelk toevoegen tot het beslag goed genoeg is om er balletjes van te kneden.
Nu wordt je geduld op de proef gesteld, want je kan van het deeg heel veel balletjes maken. Leg de kruidnoten niet te dicht tegen elkaar aan op de bakplaat.
Dan schuif je de plaat voor ongeveer 20 minuten in de oven. Laat ze heel even afkoelen als je ze uit de oven haalt, want pas dan krijgen ze de krokante touch die je bij een pepernoot verwacht. Geniet van de pepernoten en kruip lekker zonder schuldgevoel op de bank!
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
-
Ingrediƫnten
20 gram amandelmeel
150 gram volkoren speltmeel
60 gram kokosnootolie
50 gram kokosbloesemsuiker
5 el amandelmelk
Snufje kaneel
2 el speculaaskruiden
150 gram volkoren speltmeel
60 gram kokosnootolie
50 gram kokosbloesemsuiker
5 el amandelmelk
Snufje kaneel
2 el speculaaskruiden
Leuke tips
Heb je geen speculaaskruiden in huis? Geen ramp, want je kan het ook gemakkelijk zelf maken met snufje nootmuskaat, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel, witte peper en eventueel kardemom.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1418355
Homepage ID
2152203
Teller
463
Bron
Sante
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid