Speculaas ijs met gehakte pepernoten en warme bessensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/15/2013 - 15:02
Bereidingswijze
1 klop de slagroom half stijf en zet voorlopig in de koelkast.
2 Doe de eidooiers met de honing en speculaaslikeur in een ruime kom en verwarm dit mengsel au bain marie tot minimaal 65C.
3 Neem de schaal van de warmtebron(pan met laagje kokend water) en klop het mengsel in minimaal 10 minuten tot een koude, luchtige massa.
4 Hak de pepernoten in grove stukken.
5 Spatel de pepernoten en speculaaslikeur met de slagroom door de luchtige eidooiers, doe het mengsel in een cakeblik en plaats minimaal 2 uur in de vriezer.
6 Verwarm de bessen met het sap tot het kookpunt, roer de maizena glad met koud water en voeg al roerende toe.
7 Verwarm het cakeblik iets om het ijs makkelijk los te doen laten. Snij in plakken en serveer met een schepje van de warme bessen.
Afbeelding
Speculaas ijs met gehakte pepernoten en warme bessensaus
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk ijs, te bereiden zonder ijsmachine
Ingrediƫnten
3 eidooiers
2 eetl. speculaaslikeur
4 eetl. honing
1 theel. speculaaskruiden
200 ml. slagroom
100 gram pepernoten
150 gram blauwe bessen op sap
1 theel. maizena
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom
Garde
Cakeblik
Vriezer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Recept ID
1418169
Homepage ID
1938980
Smaak
Z
Teller
771
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Cakeblik bekleden met plasticfolie
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
pimhaaksman
Gelegenheid