Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C).
Leg het ontdooide bladerdeeg op elkaar en rol het in de lengte uit op een met bloem bestoven werkblad totdat het 10-12 cm breed en 40 cm lang is.
Meng 1 losgeklopt ei goed door de amandelspijs en vorm een lange rol, 3 cm korter dan de deeglap.
Leg de amandelrol midden op de deeglap en plak het deeg met wat water dicht. Draai de lange rol met de naad naar beneden en vorm er een cirkel van. Gebruik de overblijvende 3 cm om de cirkel vast te maken.
Klop het 2e ei los en bestrijk de banketkrans ermee.
Plaats de banketkrans, net onder het midden, van de oven in en bak in 25 minuten goudbruin en gaar.
Klop de abrikozenjam los en bestrijk de nog warme kerstkrans ermee.
Garneer met oranjesnippers en bigarreaux.
Banketstaaf: snij de rol doormidden voor 2 banketstaven van 20 cm.
Leg het ontdooide bladerdeeg op elkaar en rol het in de lengte uit op een met bloem bestoven werkblad totdat het 10-12 cm breed en 40 cm lang is.
Meng 1 losgeklopt ei goed door de amandelspijs en vorm een lange rol, 3 cm korter dan de deeglap.
Leg de amandelrol midden op de deeglap en plak het deeg met wat water dicht. Draai de lange rol met de naad naar beneden en vorm er een cirkel van. Gebruik de overblijvende 3 cm om de cirkel vast te maken.
Klop het 2e ei los en bestrijk de banketkrans ermee.
Plaats de banketkrans, net onder het midden, van de oven in en bak in 25 minuten goudbruin en gaar.
Klop de abrikozenjam los en bestrijk de nog warme kerstkrans ermee.
Garneer met oranjesnippers en bigarreaux.
Banketstaaf: snij de rol doormidden voor 2 banketstaven van 20 cm.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediënten voor een heerlijk avondje
Ingrediënten
300 gram amandelspijs
300 gram bladerdeeg (ontdooit)
2 eieren
4 eetlepels abrikozenjam
bigarreaux
oranjesnippers
300 gram bladerdeeg (ontdooit)
2 eieren
4 eetlepels abrikozenjam
bigarreaux
oranjesnippers
Leuke tips
Tip:
serveer de banketkrans/staaf lauwwarm
Wijnadvies:
lekker met warme bisschopswijn of anijsmelk!
serveer de banketkrans/staaf lauwwarm
Wijnadvies:
lekker met warme bisschopswijn of anijsmelk!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Recept ID
1417636
Homepage ID
2124992
Teller
208
Bron
Sinterklaas
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid