Bereidingswijze
Als alle ingrediënten klaar voor gebruik zijn ga je beginnen met het verwarmen van een koekepan zonder olie of vet. Je bakt hier de gesneden sesambollen kort in zodat het oppervlak van alle delen aan de binnenkant een lichtbruine korst hebben.
Vervolgens ga je de hamburgers bakken. Je bakt ze eerst aan één kant bruin, draai ze om en doe er een klein beetje zout en peper op.
de opbouw van de big mac is van boven naar onder als volgt
brood
burger
augurk
sla
ui
saus
brood
burger
cheddar
sla
ui
saus
brood
Om de bigmacs warm te houden kan je ze inpakken in aluminiumfolie.
Vervolgens ga je de hamburgers bakken. Je bakt ze eerst aan één kant bruin, draai ze om en doe er een klein beetje zout en peper op.
de opbouw van de big mac is van boven naar onder als volgt
brood
burger
augurk
sla
ui
saus
brood
burger
cheddar
sla
ui
saus
brood
Om de bigmacs warm te houden kan je ze inpakken in aluminiumfolie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is het enige echte recept van de traditionele big mac zoals je hem bij de grote gele M krijgt voorgeschoteld!
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
4 witte sesam bollen
4 plakjes cheddar kaas
een beetje ijsbergsla
1 ui
8 augurk schijfjes
voor de saus:
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels Heinz relish (toko, of amerikaanse winkel)
1 eetlepel mosterd
1 theelepel azijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
4 witte sesam bollen
4 plakjes cheddar kaas
een beetje ijsbergsla
1 ui
8 augurk schijfjes
voor de saus:
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels Heinz relish (toko, of amerikaanse winkel)
1 eetlepel mosterd
1 theelepel azijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
mini springvorm doorsnee +/- 15 cm om gehakt uit te snijden
Leuke tips
Heerlijk met frietjes en coleslaw.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1417128
Homepage ID
2126558
Smaak
H
Teller
1048
Bron
Youtube
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
verdeel de rundergehakt in delen van 62,5 gram en duw deze een voor een in de springvorm aan zodat je mooie ronde hamburgers krijgt. De hamburgers kun je voordat je ze gaat bakken bewaren in aluminium folie of vershoudfolie.
maak vervolgens de saus in een kommetje. Alle ingrediënten erin en goed roeren tot dat de saus goed gemixt is.
snijd de ui Juliënne (zeer fijn), snijd de augurk in plakjes zorg dat je twee plakjes per big mac hebt. Snijd de ijsbergsla fijn. Zorg dat je de cheddar klaar hebt liggen.
Snijd de wiite sesam bollen in drie delen.
maak vervolgens de saus in een kommetje. Alle ingrediënten erin en goed roeren tot dat de saus goed gemixt is.
snijd de ui Juliënne (zeer fijn), snijd de augurk in plakjes zorg dat je twee plakjes per big mac hebt. Snijd de ijsbergsla fijn. Zorg dat je de cheddar klaar hebt liggen.
Snijd de wiite sesam bollen in drie delen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid