Javaanse Kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/07/1998 - 00:00
Bereidingswijze
Snij de kip(-filet) in stukken. Doe ui,knoflook,gember,pepers,ketoembar, djinten,koenjit,suiker,zout en santen in een blender en maal alles fijn. Bak de kip stukken rondom bruin en voeg het kruidenmengsel en de citroenschil of tamarinde toe. Temper dan het vuur en laat alles ca. 45 min sudderen. Voeg tenslotte de fijngemalen gemengde noten toe en laat nog even mee sudderen. Natuurlijk even proeven en eventueel,naar smaak, nog zout en suiker toevoegen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke licht pittig kipgerecht. Om je vingers bij af te likken.
Ingrediƫnten
1 flinke kip of 4 kipfilets,

1 ui,

2t knofflook,

1 stuk gember, grofgehakt,

2 rode of groene pepers, met of zonder zaden, in stukjes,

2 tl. ketoembar,

1 tl. koenjit,

1/2 tl djinten,

1 tl. suiker

1 tl zout,

5 dl santen,

3 reepjes citroenschil of 1 theelepel tamarinde,

100 gram gemengde noten.
Leuke tips
Serveren met witte rijst en zoetzure komkommer.
Bereidingstijd
30-60 min
Recept ID
1416673
Homepage ID
2129210
Smaak
H
Teller
652
Bron
Door mij aangepast recept van Judith Ferguson.
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sjefke4