Bereidingswijze
Verdeel de bloemkool in roosjes. Fruit de uiringen en knoflook in de olie tot ze zacht zijn. Giet citroensap, water en tomatenpuree in de pan en roer dit tot een saus. Voeg volgens eigen smaak peper en zout toe. Plaats de roosjes in de saus en schep wat saus over elk roosje. Dek de pan af. Laat alles zo`n 10 minuten zachtjes sudderen. Strooi net voor het opdienen wat peterselie over het gerecht.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In het recept staat 10 minuten zachtjes sudderen. Maar het mag gerust wat langer ;)
Ingrediƫnten
1 grote bloemkool
2 el olijfolie
1 in ringen gesneden ui
2 teentjes uitgeperste knoflook
1 citroen
3 el tomatenpuree
2 el fijngehakte peterselie
zout & peper
1.5 dl water
2 el olijfolie
1 in ringen gesneden ui
2 teentjes uitgeperste knoflook
1 citroen
3 el tomatenpuree
2 el fijngehakte peterselie
zout & peper
1.5 dl water
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
1415785
Homepage ID
2065760
Teller
2112
Bron
EVA
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid