rodekool salade met tahin/gember dressing en zoete aa

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/07/1998 - 00:00
Bereidingswijze
De zoete aardappelfriet in een schaal heel goed mengen met de vijfkruidenpoeder, zout en peper, zodat alles goed gemengd is. In de oven op 220 graden in 25 minuten gaar bakken.

Ondertussen de spullen voor de salade snijden (hoeveelheden naar smaak en wens) en de spullen voor dedressing met elkaar mengen, liefst in een bakje met denksel zodat het goed te schudden is (het geheel van de dressing zal wat emer zijn dat je nodig hebt, maar het is lang goed te houden in de koelkast)
Afbeelding
rodekool salade met tahin/gember dressing en zoete aa
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rauwkostsalade met heerlijke dressing en aparte frietjes...
Ingrediƫnten
SALADE:

-rode kool, fijngesneden

-winterwortel, op de grove rasp

-wat courgette, in slierten

-lenteui, fijngesneden

-eventueel wat walnoten fijngesneden erover

DRESSING:

-4 el olie

-4 el azijn

-1 el tahin

-1/2 el verse geraspte gember

-1 el sojasaus

-1 el honing

-1/2 tl sesamolie

FRIET:

-2 zoete aardappelen (oranje/yams) in frieten gesneden

-wat olijfolie

-zout

-peper

-snufje 5 kruidenpoeder
Leuke tips
Evt met een sausje voor de friet serveren (op het plaatje heb ik er een mayonaise/zure room/mosterd mix bij)
Bereidingstijd
20-30 min
Recept ID
1415625
Homepage ID
1973707
Smaak
Z
Teller
371
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Nicky666