Bereidingswijze
3. Snij de ham in fijne reepjes. Roer het ei los met de room, de helft van de gemalen gruyère en een snuifje peper. Vet 6 ovenschaaltjes in met boter.
4. Meng de pasta met het roommengsel en de hamreepjes. Verdeel de macaroni over de ovenschaaltjes. Bestrooi royaal met de rest van de gruyère. Zet 10 minuten in de oven, of tot de macaroni een mooi korstje krijgt.
4. Meng de pasta met het roommengsel en de hamreepjes. Verdeel de macaroni over de ovenschaaltjes. Bestrooi royaal met de rest van de gruyère. Zet 10 minuten in de oven, of tot de macaroni een mooi korstje krijgt.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zacht van smaak, maar wel lekker en de combinatie met de Parmaham maakt het af! Een gemengd slaatje past hier zeker bij!
Ingrediënten
500 g macaroni (korte)
6 plakjes parmaham (dun)
1 ei
100 g room
120 g gruyère (gemalen)
1 el boter
peper
zout
6 plakjes parmaham (dun)
1 ei
100 g room
120 g gruyère (gemalen)
1 el boter
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Leuke tips
Serveer meteen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Recept ID
1415504
Homepage ID
2065760
Smaak
R
Teller
113
Bron
Zomerpasta - Snel klaar, altijd succes!-
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
2. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid