Bereidingswijze
* tot slot bakken met vloeibare bak- en braadboter (is zout van zichzelf, geeft dus extra lekker smaakje mee en het bakt lekker snel)
* evt al bakkend met 2 of meer pannen de stapel bewaren op een groot bord dat op een pan kokend water wordt warm gehouden.
* evt al bakkend met 2 of meer pannen de stapel bewaren op een groot bord dat op een pan kokend water wordt warm gehouden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pannenkoeken zonder gebruik te maken van kant-en-klaar mix
Ingrediënten
400 gr bloem, 4 eieren, 800 ml melk, snufje zout, zakje vanillesuiker, theelepel baking soda
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan
Blender
Spatel
Blender
Spatel
Leuke tips
beleg de pannenkoeken met wat je maar lekker vindt!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1415073
Homepage ID
2104481
Smaak
Z
Teller
14807
Bron
goeievraag.nl
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pannenkoeken (met de blender)
* blender klaarzetten
* eerst natte spullen erin: melk, 2 of meer ei (extra smaak, eiwitten, luchtig) en wat water of bier (geeft gaatjes tijdens bakken en daardoor snellere garing van de pannenkoek);
* dan al mixend de droge onderdelen erbij: gewone bloem, beetje zout (anders is het zo flauw), zakje vanillesuiker (vleugje zoet) en theelepel bakpoeder (baking soda oftewel zuiveringszout, dát is volgens mij het geheime ingrediënt van al die dure bakmixen want het geeft luchtige baksels die net zo lekker zijn als in een pk-restaurant)
* voor extra `gezond` gooi ik er meestal óók wat havermout en muesli doorheen
* alles even extra blijven mixen - komt ook de luchtigheid ten goede
* terugdoen in het lege melkpak om lekker snel te kunnen schenken, in dunne spiralen terwijl het bakvet goed heet is, dan krijg je ook een mooie kleurverdeling.
* het beslag eerst en half uurtje laten rusten, liefst in de koelkast. Een Franse kok vertelde me dat dit zinvol is - de ingrediënten kunnen aan elkaar wennen en worden dolgelukkig samen
* blender klaarzetten
* eerst natte spullen erin: melk, 2 of meer ei (extra smaak, eiwitten, luchtig) en wat water of bier (geeft gaatjes tijdens bakken en daardoor snellere garing van de pannenkoek);
* dan al mixend de droge onderdelen erbij: gewone bloem, beetje zout (anders is het zo flauw), zakje vanillesuiker (vleugje zoet) en theelepel bakpoeder (baking soda oftewel zuiveringszout, dát is volgens mij het geheime ingrediënt van al die dure bakmixen want het geeft luchtige baksels die net zo lekker zijn als in een pk-restaurant)
* voor extra `gezond` gooi ik er meestal óók wat havermout en muesli doorheen
* alles even extra blijven mixen - komt ook de luchtigheid ten goede
* terugdoen in het lege melkpak om lekker snel te kunnen schenken, in dunne spiralen terwijl het bakvet goed heet is, dan krijg je ook een mooie kleurverdeling.
* het beslag eerst en half uurtje laten rusten, liefst in de koelkast. Een Franse kok vertelde me dat dit zinvol is - de ingrediënten kunnen aan elkaar wennen en worden dolgelukkig samen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid