Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/23/2013 - 23:03
Bereidingswijze
- Snijd de uien en de peterselie fijn, meng alle ingrediƫnten door elkaar en maak er 12 balletjes van.
- Braadboter in de pan tot het bruist.
- De balletjes op een hoog vuur aanbraden en daarna op een klein vuurtje verder laten garen
- Klein beetje water toevoegen, en nog een half uurtje laten sudderen.
Afbeelding
Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)
Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)
Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tijdens mijn vakantie op Cyprus heb ik een aantal nieuwe gerechten leren kennen. En dit is er eentje van.
Het is voor mij altijd een uitdaging om juist dat te bestellen wat ik nog nooit heb gegeten, soms valt het mee soms, valt het tegen.
Dit is door de keuring heen gekomen en daarom heb ik het thuis weer gemaakt om het hier te kunnen delen.
Het oorspronkelijke gerecht is een worstje, maar omdat het hier een beetje lastig is om die te maken heb ik er balletjes van gemaakt.
Ingrediƫnten
- 500 gram gehakt, half om half,
- 2 uien,
- 2 el paneermeel,
- 1/2 thl. kaneelpoeder,
- klein bosje peterselie,
- Peper & zout.
Leuke tips
Je kunt het gewoon als hoofdgerecht eten maar ook als lunch in bijvoorbeeld een
pitabroodje met bijvoorbeeld tomaten, komkommer, ui en peterselie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1414820
Homepage ID
2066044
Smaak
H
Teller
1526
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid