Bereidingswijze
Verwerk het in wijn geweekte brood, de tomatenpassato, komkommer, paprika, rode peper, knoflook en zout naar smaak in de blender. Voeg olie en wijnazijn toe. Proeven en eventueel meer zout, peper of wijnazijn toevoegen (houd er rekening mee dat de smaken nog in moeten trekken). Wrijf de soep door een zeef (niet noodzakelijk) en zet een paar uur in de koelkast om door en door koud te laten worden en de smaken goed kunnen intrekken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk koel en licht gerecht, ideaal op warme zomerdagen. De bereiding is snel en simpel, maar heeft wel een aantal uren wachttijd in de koelkast!
Ingrediƫnten
* 1 pak passato di pomodoro (350 cc) of 500 gr tomaten ontveld en in stukken
* 1 komkommer, geschild, zaden verwijderd, in stukken
* 1 rode paprika (evt geroosterd), zonder zaden, in stukken
* 2-3 teentjes knoflook
* halve rode peper zonder zaadjes
* 2-3 el wijnazijn of sherryazijn
* 3-4 el rode wijn
* zout
* 50 ml olijfolie
* 2 sneetjes witbrood zonder korst
* 1 komkommer, geschild, zaden verwijderd, in stukken
* 1 rode paprika (evt geroosterd), zonder zaden, in stukken
* 2-3 teentjes knoflook
* halve rode peper zonder zaadjes
* 2-3 el wijnazijn of sherryazijn
* 3-4 el rode wijn
* zout
* 50 ml olijfolie
* 2 sneetjes witbrood zonder korst
Hulpmiddelen & keukengerei
blender
Leuke tips
Serveer met als garnituur: croutons, blokjes komkommer, groene paprika, (rode) ui, grof gehakte hardgekookt ei, nog wat druppels olijfolie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Recept ID
1414797
Homepage ID
1978318
Smaak
H
Teller
177
Bron
aangepast recept van matisse, die het weer had van Culinaria Espana, een uitgave van Konemann
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid