Bereidingswijze
Meng de ricotta en de eidooiers in een grote kom tot een glad mengsel. Doe er de tomaat, peterselie en nootmuskaat bij. Doe er naar smaak zout en peper bij en meng goed. Het moet een stevig mengsel zijn, als het te vloeibaar is doe er dan broodkruim bij. Maak iets langwerpige kroketten (ongeveer 5 centimeter lang en 2,5 centimeter dik) Rol ze door de bloem, doop ze in het geklutste ei en rol ze dan door het broodkruim.
Verhit de olie in een frituurpan of een dikke koekenpan. Frituur telkens maar een paar kroketten tegelijk en keer ze met een tang om tot ze gourbruin zijn (5-7 minuten)
Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
Verhit de olie in een frituurpan of een dikke koekenpan. Frituur telkens maar een paar kroketten tegelijk en keer ze met een tang om tot ze gourbruin zijn (5-7 minuten)
Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker met koude groentjes erbij
Ingrediƫnten
500 g rijpe tomaten
350 g ricotta, uitgelekt
2 grote eidooiers
2 grote eieren, luchtig geklutst
een handje (2 el) verse peterselie, fijngehakt
1/4 tl nootmuskaat
zout en versgemalen zwarte peper
150 g fijn, droog broodkruim en ongeveer 15-30 g extra
150 g bloem
1 l plantaardige olie om in te frituren
350 g ricotta, uitgelekt
2 grote eidooiers
2 grote eieren, luchtig geklutst
een handje (2 el) verse peterselie, fijngehakt
1/4 tl nootmuskaat
zout en versgemalen zwarte peper
150 g fijn, droog broodkruim en ongeveer 15-30 g extra
150 g bloem
1 l plantaardige olie om in te frituren
Hulpmiddelen & keukengerei
Frituurpan of koekenpan
Leuke tips
Heet serveren.
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1414714
Homepage ID
2065760
Smaak
A
Teller
300
Bron
Tomaat
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Blancheer de tomaten 1 minuut in kokend water. Giet ze af, verwijder het vel en halveer ze. Verwijder de zaadjes, hak ze grof en laat ze in een vergiet even staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid