Kipburger met knoflooksaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 06/09/2013 - 12:54
Bereidingswijze
3. Spoel de groenten. Snij de tomaat in plakjes. Trek de komkommer met een dunschiller in slierten.
4. Snij de broodjes open en gril ze even op de snijkant. Bak de burgers in olijfolie.
Afbeelding
Kipburger met knoflooksaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
wij hebben het op de BBQ gebakken ;)
Ingrediënten
500 g kippengehakt
4 broodjes
broodkruim (van 2 sneden witbrood)
sla, gemengde
1 tomaat (grote)
½ komkommer
1 teen knoflook (geperst)
2 takjes rozemarijn
1 ei
2 el mayonaise
2 el room, zure
olijfolie
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
pan of BBQ, grill of broodrooster
Leuke tips
5. Beleg de broodjes met sla, komkommer, tomaat en een burger. Werk af met het sausje.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
1413905
Homepage ID
2065760
Smaak
H
Teller
359
Bron
Libelle Lekker!
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Haal de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze fijn. Meng het gehakt met het ei, de rozemarijn en zoveel broodkruim als nodig. Kruid met peper en zout. Vorm er burgers van en leg in de koelkast tot gebruik.
2. Meng de mayonaise met de zure room, knoflook, peper en zout. Zet koel weg tot gebruik.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
TooDelicious
Gelegenheid