Gevulde speculaasharten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/12/2013 - 13:53
Bereidingswijze
Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik. Steek met de vorm een even aantal harten uit. Leg de helft van de harten op de bakplaat. Daarop een spijshart en dek af met een deeghart. Garneer met amandelen.
Bak de harten in de oven in ca 30 min gaar en bruin. Laat op een rooster afkoelen
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
* 300 gr zelfrijzendbakmeel
* 150 gr bruine basterdsuiker
* 1 eetl koekkruiden/speculaaskruiden
* 3 eetl melk
* 150 gr roomboter in blokjes
* 300 gr amandelspijs
* 1 theel citroenrasp
* 1 eidooier losgeklopt
* mespunt zout
* bloem om te bestuiven
* garneeramandelen
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat bekleed met bakpapier
koeksteker in de vorm van een hart
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1411691
Homepage ID
1963755
Smaak
Z
Teller
147
Bron
C1000
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef het meel met de suiker, zout en de speculaaskruiden. Maak in het midden een kuiltje en schenk de melk erin. Wrijf de boter en het meel met de vingertoppen tot kruimels. Kneed alles snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg in de koelkast minstens 1 uur opstijven.
Kneed het amandelspijs met het citroenrasp, de dooier en 1-2 eetl water. rol het spijs uit tot een laag van 1 cm dik. Steek harten uit.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Krientjes
Gelegenheid