Psari Plaki

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/07/1998 - 00:00
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 190 graden. Vet de ovenschaal in. Bedek de bodem met de citroen plakjes en leg de groenten in stapels in de schaal doe de oregano hierover strooien en verdeel de vis over de groenten. Zet alles zo`n 30 minuten in de oven tot de vis mooi gaar is en stevig aanvoelt. Haal de vis uit de schaal en doe de feta en de peterselie over het gerecht verdelen.Schep er nog wat vocht overheen.
Afbeelding
Psari Plaki
Psari Plaki
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Plaki is een visschotel van kabeljauw en tomaten
Ingrediƫnten
500 gr kabeljauw

4 grote rijpe tomaten

2 kleine venkels

2 klein uien

2 tenen knoflook

2 eetlepels verse oregano

1/2 bosje peterselie

3 eetlepels droge witte wijn

1 cm feta, verkruimeld

wat ontpitten olijven in plakjes

1 citroen in plakjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmes, snijplank en een ovenschaal
Leuke tips
Eventueel kan je er aardappelblokjes bij doen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Recept ID
1411527
Homepage ID
1961951
Smaak
H
Teller
569
Bron
Griekse keuken
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de venkel in plakjes en hal de kern eruit. Snij de ui in ringen en de tomaten in dunne plakjes.

Doe de vis in stukken van 5 cm snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jonk1711