Gevulde Champignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/16/2013 - 13:26
Bereidingswijze
2. Bak het spek even in een pan. Voeg er de gehakte champignonsteeltjes, de sjalot en de knoflook aan toe. Roerbak tot al het vrijkomende vocht verdampt is.
3. Neem de pan van het vuur af en laat lichtjes afkoelen. Roer dan de geitenkaas en gehakte tuinkruiden door het champignonmengsel.
4. Bestrijk de champignons rondom met olijfolie en vul ze met het mengsel. Bestrooi met versgeraspte parmezaan.
5. Zet de champignons in een ovenschaal en laat ze 10 à 15 minuten garen in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
Afbeelding
Gevulde Champignons
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snel en makkelijk hapje
Ingrediënten
12 champignons (middelgroot)
300 g geitenkaas (zachte, type Chavroux)
3 plakjes ontbijtspek
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 el tuinkruiden (gehakt: peterselie, oregano, basilicum,...)
parmezaan (versgeraspt)
olijfolie
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, ovenplaat
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1410869
Homepage ID
2065760
Smaak
R
Teller
257
Bron
Libelle Lekker!
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Borstel de champignons droog schoon. Haal de steeltjes eruit en hak ze fijn. Pel en hak de sjalot en de knoflook. Snij het ontbijtspek in reepjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
TooDelicious
Gelegenheid