Bereidingswijze
Rijst bereiden volgens recept op verpakking
Doe de olie in een braadpan en voeg de fijngesneden uien toe als de olie heet is. Voeg na ca. twee minuten omscheppen de fijn gesneden knoflook (evt. peper naar smaak) toe als de uien lichtbruin gebakken zijn. Doe het vlees in de pan als e knoflook bruin gebakken is. Roerbak het vlees aan beide kanten bruin in ca. 4 minuten. Voeg de Ketjap bakkruiden toe en laat het vlees met deksel op de pan op middelhoog vuur onder af en toe roeren in ca. 15 min gaar sudderen. Voeg een half bekertje water toe als jus gewenst is en laat het ca. 15 minuten sudderen.
Doe de olie in een braadpan en voeg de fijngesneden uien toe als de olie heet is. Voeg na ca. twee minuten omscheppen de fijn gesneden knoflook (evt. peper naar smaak) toe als de uien lichtbruin gebakken zijn. Doe het vlees in de pan als e knoflook bruin gebakken is. Roerbak het vlees aan beide kanten bruin in ca. 4 minuten. Voeg de Ketjap bakkruiden toe en laat het vlees met deksel op de pan op middelhoog vuur onder af en toe roeren in ca. 15 min gaar sudderen. Voeg een half bekertje water toe als jus gewenst is en laat het ca. 15 minuten sudderen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rijst me kip wordt veel gegeten in oa in Suriname en tegenwoordig ook veel in Nederland. Dit gerecht is snel klaargemaakt als je alle ingredienten in huis hebt. De meeste ingredienten zitten al in de kant en klare kruiden van Sucuisine. Ik maak dit vaak klaar en ook de kinderen vinden dit eerlijk
Ingrediƫnten
800 gram kipdijfilet/ kipmedaillons/kipcarbonade
1 ui,
1 teentje knoflook,
8 eetlepels ketjap inlegkruiden van SuCuisine,
7 eetlepels olie
3 kopjes Rijst
1 ui,
1 teentje knoflook,
8 eetlepels ketjap inlegkruiden van SuCuisine,
7 eetlepels olie
3 kopjes Rijst
Leuke tips
Bij het opdienen garneren met fijn gesneden verse selderij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1410860
Homepage ID
2118993
Smaak
S
Teller
8861
Bron
sucuisine
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De kipdijfilet in stukken hakken en het vlees met heet water en/of citroen wassen en goed uit laten lekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid