Bereidingswijze
Verwarm oven voor op 175oC. Meng amandelmeel met bloem, cacaopoeder, bakpoeder en xanthaangom. Meng kokosolie met suiker en zout en klop de eieren erdoor. Klop een paar minuten tot een romige substantie. Voeg het meelmengsel toe en rijstmelk met glycerine. Meng goed. Vul bakvormpjes en zet in de oven. Bak ongeveer 15 min.: een satéprikker die je erin prikt, moet er schoon uit komen. Laat de cakejes afkoelen. Verwarm voor het glazuur de rijstmelk au-bain-marie. Los er de marshmallows en kokosolie al roerend in op. Laat afkoelen en klop af en toe op met mixer of garde. Uiteindelijk zal het stollen (te stijf? Losroeren). Smeer het glazuur royaal op de cakejes zodat ze er uitzien als ijsbergjes.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
230 gr. kokosolie, au bain-marie vloeibaar gemaakt en afgekoeld
230 gr. suiker *
¼ tl. zout
260 gr. eieren, losgeklopt **
115 gr. amandelmeel ***
125 gr. (glutenvrije) bloem
30 gr. cacaopoeder
1 tl. bakpoeder
½ tl. xanthaangom
1 tl. glycerine en 180 ml. rijstmelk in glaasje in warm water (oplossen)
Voor het glazuur:
32 witte marshmallows
210 gr. kokosolie
174 ml. rijstmelk
230 gr. suiker *
¼ tl. zout
260 gr. eieren, losgeklopt **
115 gr. amandelmeel ***
125 gr. (glutenvrije) bloem
30 gr. cacaopoeder
1 tl. bakpoeder
½ tl. xanthaangom
1 tl. glycerine en 180 ml. rijstmelk in glaasje in warm water (oplossen)
Voor het glazuur:
32 witte marshmallows
210 gr. kokosolie
174 ml. rijstmelk
Hulpmiddelen & keukengerei
Muffinbakblik voor 24 cakejes met daarin 24 papieren muffinvormpjes
Leuke tips
* Suikervrij: Gebruik Stevia basispoeder.
** Eivrij: Verwarm oven voor op 175oC. Meng amandelmeel met bloem, cacaopoeder, bakpoeder en xanthaangom. Meng kokosolie met suiker en zout en klop de eieren erdoor. Klop een paar minuten tot een romige substantie. Voeg het meelmengsel toe en rijstmelk met glycerine. Meng goed. Vul bakvormpjes en zet in de oven. Bak ongeveer 15 min.: een satéprikker die je erin prikt, moet er schoon uit komen. Laat de cakejes afkoelen. Verwarm voor het glazuur de rijstmelk au-bain-marie. Los er de marshmallows en kokosolie al roerend in op. Laat afkoelen en klop af en toe op met mixer of garde. Uiteindelijk zal het stollen (te stijf? Losroeren). Smeer het glazuur royaal op de cakejes zodat ze er uitzien als ijsbergjes.
*** Notenvrij: Het amandelmeel is te vervangen door glutenvrije bloem; verhoog naar 225 gr. in totaal.
** Eivrij: Verwarm oven voor op 175oC. Meng amandelmeel met bloem, cacaopoeder, bakpoeder en xanthaangom. Meng kokosolie met suiker en zout en klop de eieren erdoor. Klop een paar minuten tot een romige substantie. Voeg het meelmengsel toe en rijstmelk met glycerine. Meng goed. Vul bakvormpjes en zet in de oven. Bak ongeveer 15 min.: een satéprikker die je erin prikt, moet er schoon uit komen. Laat de cakejes afkoelen. Verwarm voor het glazuur de rijstmelk au-bain-marie. Los er de marshmallows en kokosolie al roerend in op. Laat afkoelen en klop af en toe op met mixer of garde. Uiteindelijk zal het stollen (te stijf? Losroeren). Smeer het glazuur royaal op de cakejes zodat ze er uitzien als ijsbergjes.
*** Notenvrij: Het amandelmeel is te vervangen door glutenvrije bloem; verhoog naar 225 gr. in totaal.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1410765
Homepage ID
2121616
Smaak
Z
Teller
679
Bron
roseenvanilla
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid