pepernotencake met witte chocolade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/28/2013 - 17:52
Bereidingswijze
Klop de boter met de basterdsuiker zacht en romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en vervolgens de melk. Zeef de bloem met het bakpoeder, zout en de speculaaskruiden boven de kom en schep dit luchtig door het beslag met een spatel. Roer de pepernoten erdoor. Houd een klein handje pepernoten achter voor de garnering. Vet de cakevorm in met boter en giet het beslag erin.Bak de cake in ca 50 min gaar (test met een sateprikker). Laat de cake 5 min afkoelen voordat je hem op een rooster stort om hem helemaal te laten afkoelen. Smelt de chocolade au bain marie. Zorg Dat de kom niet te heet wordt want dan stolt de chocolade en probeer zo min mogelijk te roeren. Giet de gesmolten chocolade over de cake en garneer met de overige pepernoten.
Aantal personen
10.00
Ingrediƫnten
* 200 gr boter op kamertemp
* 200 gr donkere basterdsuiker
* 4 eieren
* 4 eetl melk
* 200 gr zelfrijzend bakmeel
* 1 theel bakpoeder
* snufje zout
* 1 eetl speculaaskruiden
* 150 gr pepernoten met een chocolade laagje
* 200 gr witte chocolade in brokken
Hulpmiddelen & keukengerei
cakevorm van ruim 1 liter
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1410139
Homepage ID
1963755
Smaak
Z
Teller
988
Bron
Libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Krientjes
Gelegenheid