Bereidingswijze
Doe het zetmeel in een kom met de bloem, het bicarbonaat en bakpoeder in een kom.
Apart, de boter en suiker tot mixen tot een lichtere kleur en daarna langzaam de dooiers een voor een toevoegen.
Dan het vanille extract, citroenschil, en ten slotte, langzaam en al roerend het klaargemaakte meelmengsel toevoegen.
Het mengsel zal meer en meer compact worden. Blijven kneden tot het heel meelmengsel opgenomen is.
Hiervoor het mengsel op een tafel of aanrecht leggen die bestrooid is met een beetje meel en blijven knede totdat het een gladde bol vormt.
Dan vervolgens het mengsel uitrekken en schijven van ong. 3 cm in diameter snijden. Leg ze op een schone ovenplaat en laat wat ruimte tussen de rondjes. Bakken in een gematigde oven tot ze lichtbruin zijn.
Laat ze afkoelen. Besmeer de helft van de rondjes rijk met karamel. Plaats er vervolgens de andere partjes op. Eindig door de zijkanten van de alfjorcitos met geraspte kokos te bedekken.
Apart, de boter en suiker tot mixen tot een lichtere kleur en daarna langzaam de dooiers een voor een toevoegen.
Dan het vanille extract, citroenschil, en ten slotte, langzaam en al roerend het klaargemaakte meelmengsel toevoegen.
Het mengsel zal meer en meer compact worden. Blijven kneden tot het heel meelmengsel opgenomen is.
Hiervoor het mengsel op een tafel of aanrecht leggen die bestrooid is met een beetje meel en blijven knede totdat het een gladde bol vormt.
Dan vervolgens het mengsel uitrekken en schijven van ong. 3 cm in diameter snijden. Leg ze op een schone ovenplaat en laat wat ruimte tussen de rondjes. Bakken in een gematigde oven tot ze lichtbruin zijn.
Laat ze afkoelen. Besmeer de helft van de rondjes rijk met karamel. Plaats er vervolgens de andere partjes op. Eindig door de zijkanten van de alfjorcitos met geraspte kokos te bedekken.
Afbeelding
Aantal personen
15.00
Vertel iets leuks over dit recept
De Argentijnse alfajores (uitspreken als alfa-gores)
van maïzena, karamel en kokos zijn een van de lievelingssnacks van kinderen uit Argentinïe. En het recept is zo eenvoudig dat kinderen het zelf kunnen bereiden.... en, natuurlijk opeten!
van maïzena, karamel en kokos zijn een van de lievelingssnacks van kinderen uit Argentinïe. En het recept is zo eenvoudig dat kinderen het zelf kunnen bereiden.... en, natuurlijk opeten!
Ingrediënten
200 gram bloem
300 g maïszetmeel
1/2 theelepel bicarbonaat
2 theelepel bakpoeder
200 gram boter
150 gram suiker
3 eierdooiers
1 theelepel vanille-extract
schil van 1 citroen
caramel (eigenlijk hoor je de typisch argentijnse "Dulce de leche" te gebruiken (melkpasta),
geraspte kokos,
300 g maïszetmeel
1/2 theelepel bicarbonaat
2 theelepel bakpoeder
200 gram boter
150 gram suiker
3 eierdooiers
1 theelepel vanille-extract
schil van 1 citroen
caramel (eigenlijk hoor je de typisch argentijnse "Dulce de leche" te gebruiken (melkpasta),
geraspte kokos,
Leuke tips
Koud geserveerd. Voor kinderen of bij de koffie!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Argentijns
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1409946
Homepage ID
2116409
Smaak
H
Teller
8057
Bron
grootmoeders recept
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid