Kalkoenfilet met ham en kaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/07/1998 - 00:00
Bereidingswijze
Wrijf de kalkoenfilet in met peper en zout. Verhit de boter en braad de filet hierin aan alle kanten bruin. Blus met 1 dl. water. Draai het vuur laag en doe de deksel erop. Braad de filet met af en toe keren in 20 min. gaar. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 graden. Neem het vlees uit de pan en omwikkel het met de rauwe ham. Bak de champignons en de ui in de braadpan.

Neem een ovenschotel en leg hier de filet met ham in. Doe de champignons met ui en boter erbij en giet er een glas sherry overheen. Bedek het geheel met plakjes jonge kaas. Plaats de schotel 15 min. in de voorverwarmde oven. Dien dit gerecht direct op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit sinds 1995 regelmatig met kerst klaargemaakt, dus hoogste tijd om dit recept te delen.
Ingrediƫnten
500 gr. kalkoenfilet (per 100 gr. meer de braadtijd met 5 min. verlengen), 75 gram boter, 150 gram champignons, 1 sjalotje, 1 glas sherry, 5 plakken jonge kaas, 100 gram rauwe ham, zout en peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan, oven, ovenschotel
Leuke tips
Lekker met gebakken aardappeltjes, rauwkostsalade en gekookte worteltjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1409478
Homepage ID
2101238
Smaak
H
Teller
1604
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Kitty121