Bereidingswijze
Zet de siliconenvorm op bv een snijplankje, anders kun je hem, eenmaal gevuld, niet meer transporteren. Vul de holtes en zet voor minstens 4 uur in de koelkast. (kan ook 1 à 2 dagen van te voren).Laat een uur voor het serveren de coulis en het fruit ontdooien. Fruit afgieten en mengen met de frambozencoulis.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als mijn kleinkinderen mogen kiezen welk toetje we eten, is steevast het antwoord: pyramides !!De basis is hetzelfde als mijn "kerstpannacotta met witte chocolade en vers fruit". Ik heb aangekruist dat dit een kinderfeestjesrecept is, maar geloof me , dit smaakt altijd, voor iedereen.
Ingrediënten
350 g crème fraîche , 60 g suiker, 100 g witte chocolade van goede kwaliteit, 2 blaadjes gelatine, een zakje (50 g ) frambozencoulis (diepvries), 300 g rood fruit (diepvries)
Hulpmiddelen & keukengerei
pan met dikke bodem, siliconen pyramidevormpjes of muffinvormpjes; je kunt het natuurlijk ook in glazen bakjes maken
Leuke tips
De randjes van de "puddinkjes" even losmaken met de achterkant van een mes en ze dan op bordjes storten. Het vruchtenmengsel schep je erover.( als je het voor volwassenen maakt is een scheutje crème de cassis eroverheen erg lekker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Recept ID
1408882
Homepage ID
1332910
Smaak
Z
Teller
704
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de gelatine weken in koud water. Doe crème fraîche , suiker en de in stukjes gehakte chocolade in een pan met dikke bodem en laat al roerende, op matig vuur, rustig aan de kook komen. Roer er , van het vuur af, de goed uitgeknepen gelatine door. Blijf 5 minuten roeren.
Af laten koelen tot het een beetje dik begint te worden, wel af en toe even roeren.
Af laten koelen tot het een beetje dik begint te worden, wel af en toe even roeren.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid