Bereidingswijze
- Doe het bakmeel, de basterdsuiker, koek- en speculaaskruiden en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele handen tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 ºC. Doe de spijs in een kom en kneed er 1 ei door.
- Rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een lap ter grootte van het bakblik en bekleed hier de vorm mee. Schep de spijs in de vorm en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Rol de rest van het deeg wederom uit tot een lap ter grootte van de bakvorm en bedek de spijs ermee. Druk aan bij de randen.
- Snijd met een mes dunne lijnen in het deeg zodat er ruiten ontstaan. Leg op iedere ruit een garneeramandel.
- Splits 1 ei en bestrijk het deeg met eidooier.
- Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Ingrediënten
- 250 gr. zelfrijzend bakmeel
- 125 gr. bruine donker basterdsuiker
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- 150 gr. koude boter
- 300 gr. amandelspijs
- 2 eieren
- 1/4 bakje garneeramandelen
Hulpmiddelen & keukengerei
- bakvorm van 20 X 20 cm
- deegroller
- vershoudfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1408269
Homepage ID
2095041
Smaak
Z
Teller
281
Bron
Allerhande november 2012
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid