Bereidingswijze
Bloem , kruiden , suiker , zout mengen (mixer)
Boter erbij mengen.
Stroop en melk erbij mengen.
30 min laten rusten in de koelkast.
Kruidnoten:
Balletjes draaien in de grote die je zelf wilt.
Op een bakplaat met bakfolie of iets anders leggen.
1.5 cm uit elkaar en verspringend.
De balletjes ligt plat duwen.
Koekjes:
Deeg op een bebloemde aanrecht uit rollen tot 0.5/1 cm dikte en dan met vormpjes of een glaasje koekjes uitsteken.
Als je kiest voor dikkere koekjes , dan de baktijd iets verlengen.
Oven 175 graden voor verwarmen en bakken in +/-12 minuten
Uit de oven , afkoelen en eet smakelijk.
Boter erbij mengen.
Stroop en melk erbij mengen.
30 min laten rusten in de koelkast.
Kruidnoten:
Balletjes draaien in de grote die je zelf wilt.
Op een bakplaat met bakfolie of iets anders leggen.
1.5 cm uit elkaar en verspringend.
De balletjes ligt plat duwen.
Koekjes:
Deeg op een bebloemde aanrecht uit rollen tot 0.5/1 cm dikte en dan met vormpjes of een glaasje koekjes uitsteken.
Als je kiest voor dikkere koekjes , dan de baktijd iets verlengen.
Oven 175 graden voor verwarmen en bakken in +/-12 minuten
Uit de oven , afkoelen en eet smakelijk.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een naar eigen smaak en inzicht aan gepast recept voor de traditionele kruidnoten
Ingrediƫnten
2oo grm zelf.bakmeel
15 grm speculaas.krdn
100 grm bruine bast.suiker
125 zachte echte boter
1 el melk
1 et stroop
mes puntje zout
15 grm speculaas.krdn
100 grm bruine bast.suiker
125 zachte echte boter
1 el melk
1 et stroop
mes puntje zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1407991
Homepage ID
2061347
Smaak
Z
Teller
1661
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Boter uit de koelkast.
Oven voor verwarmen pas op het moment dat het deeg uit de koelkast komt.
Oven voor verwarmen pas op het moment dat het deeg uit de koelkast komt.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid