Bereidingswijze
Smelt een klontje boter in de braadpan en laat goed heet worden. Bak hierin de ballen aan alle kanten goed bruin. Blus de ballen af met het water. Voeg nu het bouillonblokje, de tomatenpuree en de verkruimelde kruidnootjes toe. Roer voorzichtig tot een egale jus. ( zelf had ik de ballen even uit de pan gehaald en heb ik iets meer verkruimelde kruidnoten gebruikt) Doe de deksel op de pan en laat de ballen ongeveer een half uur heel zacht sudderen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gehaktballen met kruidnootjes zijn weer eens heel wat anders in Sinterklaastijd. Ook de jus is erg lekker en niet zo vet.
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 1 ei
- 2 el tomatenpuree
- 3 el melk
- 4 el verkruimelde kruidnootjes
- 1 verkruimeld runderbouillonblokje
- 1 tl vers gemalen peper
- zout naar smaak
- Voor de jus:
- 1 runderbouillonblokje
- ½ liter water
- 1 el tomatenpuree
- 1/2 el verkruimelde kruidnootjes
- boter
Leuke tips
Wij aten er gekookte aardappel en spinazie bij. Kleine balletjes kun je op sinterklaasavond natuurlijk serveren met wat boter en stokbrood.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Recept ID
1407976
Homepage ID
1147584
Teller
157
Bron
Kookboekje: Maak van een noot een deugd –koken met kruidnoten
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verhit wat boter en fruit de ui op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen. Meng alle overige ingrediënten voor de gehaktballen met de afgekoelde ui goed door elkaar. Vorm 4 grote of een heleboel walnootgrote balletjes. Laat deze een half uur rusten in de koelkast
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid