Ambachtelijke Roomboter Kruidnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/18/2012 - 16:06
Bereidingswijze
Kneed de boter een beetjes soepel ( dat betekent dat het een beetje zacht moet worden)

Kneed de suiker door de boter maak er een glad boter/suiker mengseltje van.

doe de boter/suiker mengsel bij de bloem en maak er allemaal kruimeltjes van tussen je handen (kruimeldeeg) als je voelt dat alles lekker begint te pakken kneed je er een deegbal van maak van die deeg een platte plak van circa 2 cm dik en wikkel het in folie laat het deeg een kleine 15 minuten opstijven in de koelkast of als het koud is buiten leg je het eventjes buiten neer.

leg ene weegschaal klaar.

Kneed je deeg weer soepel en weeg stukjes deeg af van circa 6 gram.

maak er daarna balletjes van door het stukje deeg tussen je handen te draaien.

Nou komt het leuke deel
pak een balletje en draai deeze nog een klein beetje rond en gooi deze hard op je aanrecht. nu heb je een half ronde kruidnoot !

leg ze in verband op je bakplaat. dit is in verband
. . . . . . . . . .
. . . . . . . . .
. . . . . . . . . .

Bak de kruidnoten af in een oven van 190 graden celcius.
Ongeveer 15 minuten.
Als je ze in drukt en ze vollen vrij stevig dan zijn ze goed haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.

Let Op !! deze kruid noten zijn groter dan de kruidnoten in de winkel. dat maakt ze juist zo lekker.
wil je kruidnoten die even groot zijn dan in de winkel maak er balletjes van 3 Gram van.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke Ambachtelijke Kruidnoten. je blijft er van eten. Een verfijnd recept wat ik samen met colega`s ontwikkeld heb.
Ingrediƫnten
240g Roomboter
210g Witte basterd suiker
410g patent bloem
25 g Ongezoute speculaas kruiden
15 g Bakpoeder
30 g Water
4 g Zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Weegschaal
Oven
Huishoud folie
Leuke tips
de kruid noten zijn het lekkerst als je het deeg twee dagen laat rusten in de koelkast. Want dan gaat de kruiden lekker trekken door het helen deeg.

De kruid noten zijn het lekkerst als je ze 1 dag na het bakken in een goed gesloten trommel natuurlijk gaat eten.

Lekker voor pakjes avond of gewoon tussen door.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1407786
Homepage ID
2092530
Smaak
Z
Teller
1891
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zeef de bloem met speculaas kruiden zout bakpoeder
en leg het rechts van je neer op je aanrecht.

Meng de suiker met het water tot een soort pasta.
leg deze links van je neer.

leg de boter in het midden.

dan heb je dit op je aanrecht liggen Suiker/water - Boter - bloem/kruiden mengsel.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Bakkerij_Pouw
Gelegenheid