Bereidingswijze
~plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
~vet de cakevorm in met boter met een kwastje en bestuif de binnenkant met bloem.
~Klop de boter met de mixer in een kom zacht en romig.
~verkruimel de speculaas door er met de onderkant van een klein kommetje op de drukken.
~voeg de cakemix, melk eieren speculaas en de theelepel kaneel toe.
~mix het nu met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.
~klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand circa 2 minuten tot een luchtig beslag.
~doe het beslag in de cakevorm.
~bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.
~als hij klaar is dan steek je met een saté prikker in het midden van de cake zit er nog deeg aan ? dan moet hij nog langer in oven.
~haal de cake uit de vorm en laat de cake op een rooster afkoelen.
Eet smakelijk!
~vet de cakevorm in met boter met een kwastje en bestuif de binnenkant met bloem.
~Klop de boter met de mixer in een kom zacht en romig.
~verkruimel de speculaas door er met de onderkant van een klein kommetje op de drukken.
~voeg de cakemix, melk eieren speculaas en de theelepel kaneel toe.
~mix het nu met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.
~klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand circa 2 minuten tot een luchtig beslag.
~doe het beslag in de cakevorm.
~bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.
~als hij klaar is dan steek je met een saté prikker in het midden van de cake zit er nog deeg aan ? dan moet hij nog langer in oven.
~haal de cake uit de vorm en laat de cake op een rooster afkoelen.
Eet smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
~1 pak koopmans fijne cake
~4 middelgrote eieren
~1 theelepel kaneel
~4 eetlepels melk
~150 gram zachte boter (en nog wat extra om het cakeblik in te vetten
~bloem (om het cakeblik mee te bestuiven)
~3 speculaasjes
~4 middelgrote eieren
~1 theelepel kaneel
~4 eetlepels melk
~150 gram zachte boter (en nog wat extra om het cakeblik in te vetten
~bloem (om het cakeblik mee te bestuiven)
~3 speculaasjes
Hulpmiddelen & keukengerei
~mes
~lepel
~kom
~kwastje
~mixer
~thee lepeltje
~cakeblik
~klein schaaltje(voor de speculaas te verkruimelen)
~lepel
~kom
~kwastje
~mixer
~thee lepeltje
~cakeblik
~klein schaaltje(voor de speculaas te verkruimelen)
Leuke tips
Lekker met een bolletje roomijs en een beetje kaneel erop.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1407521
Homepage ID
2089636
Smaak
Z
Teller
1656
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ZORG DAT ALLES OP KAMERTEMERATUUR IS !
~Oventemperaturen
~Elektrische oven : 160 graden
~Heteluchtoven :150 graden
~Gasoven : stand 2-3
~Oventemperaturen
~Elektrische oven : 160 graden
~Heteluchtoven :150 graden
~Gasoven : stand 2-3
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid