Bereidingswijze
Zet de bakplaat in de oven en bak gedurende ongeveer 45 minuten.
Bestrooi ze daarna met zout en serveer direct.
Bestrooi ze daarna met zout en serveer direct.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Patat eten zonder schuldgevoel, wie wil dat niet? Dat is mogelijk als je zelfgemaakte ovenpatat maakt volgens de instructies van dit recept!
Je vindt een video-instructie op http://www.kokenmetdorus.nl/rcpt_patat.php
Je vindt een video-instructie op http://www.kokenmetdorus.nl/rcpt_patat.php
Ingrediƫnten
800 gram aardappelen (liefst een bloemige kruimige soort)
3 eetlepels olijfolie
zout
3 eetlepels olijfolie
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1406064
Homepage ID
2003498
Smaak
H
Teller
18117
Bron
www.kokenmetdorus.nl
Drank
Uit
Bookmarked
199
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Schil de aardappelen
3. Snijd de frites. Je kunt ovenfrites behoorlijk grof snijden.
4. Besprenkel de frites met 3 eetlepels olijfolie.
5. Bedek de bakplaat van de oven met bakpapier. Spreid de frites uit over de bakplaat.
2. Schil de aardappelen
3. Snijd de frites. Je kunt ovenfrites behoorlijk grof snijden.
4. Besprenkel de frites met 3 eetlepels olijfolie.
5. Bedek de bakplaat van de oven met bakpapier. Spreid de frites uit over de bakplaat.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid