Bereidingswijze
-het werkvlak bestrooien met bloem en het deeg 1/2 cm dik hierop uitrollen
-steek met koekvormje(s) de koekjes uit
-de koekje op een ingevet bakblik leggen en op de bovenste richel in de voorverwarmde oven schuiven
BAKTIJD= 15 min op 220?C
-roer in een kommetje de poedersuiker en het water goed door elkaar
-neem de koekjes van het blik en bestrijk ze met het mengsel
-bestrooi ze direct met het strooisel
-steek met koekvormje(s) de koekjes uit
-de koekje op een ingevet bakblik leggen en op de bovenste richel in de voorverwarmde oven schuiven
BAKTIJD= 15 min op 220?C
-roer in een kommetje de poedersuiker en het water goed door elkaar
-neem de koekjes van het blik en bestrijk ze met het mengsel
-bestrooi ze direct met het strooisel
Aantal personen
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mocht beschuit met muisjes je uit de oren komen kun je koekjes voor bij de koffie bakken. Met blauw-wit of roze-wit strooisel als garnering natuurlijk.
Ingrediƫnten
VOOR HET DEEG:
-250 g bloem en 125 g suiker
-1 pakje vanillesuiker
-snufje zout
-1 ei en 2 eetlepels water
-80 g boter
-bloem om uit te rollen en boter om in te vetten
VOOR HET GLAZUUR:
-150 g poedersuiker
-3 eetlepels water
VOOR DE GARNERING:
Stooisel (blau-wit of roze-wit)
-250 g bloem en 125 g suiker
-1 pakje vanillesuiker
-snufje zout
-1 ei en 2 eetlepels water
-80 g boter
-bloem om uit te rollen en boter om in te vetten
VOOR HET GLAZUUR:
-150 g poedersuiker
-3 eetlepels water
VOOR DE GARNERING:
Stooisel (blau-wit of roze-wit)
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakplaat, beslagkom, papier en uitsteekvormen (of een rond glas of zelf vormpjes snijden)
Leuke tips
Voor de volwassenen variant: ipv water kun je in deeg en glazuur ook kirsch, grand marnier of andere zoete likeur gebruiken
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1404696
Homepage ID
914994
Smaak
Z
Teller
3617
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-bloem in een kom doen en in het midden een kuiltje drukken
-hierin de suiker, vanillesuiker,zout het ei en water doen
-verdeel de boter in stukjes langs de rand en hiervan van buiten naar binnen met de handen zo snel mogelijk een glad deeg kneden
-afdekken en 30 min in de koelkast laten rusten
-hierin de suiker, vanillesuiker,zout het ei en water doen
-verdeel de boter in stukjes langs de rand en hiervan van buiten naar binnen met de handen zo snel mogelijk een glad deeg kneden
-afdekken en 30 min in de koelkast laten rusten
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid