Bereidingswijze
Bloem, zout en kaneelpoeder door elkaar roeren;
eigeel en de helft van het water toevoegen en roeren tot een glad beslag;
beslag met de rest van het water verdunnen totdat het als een breed lint van de lepel loopt;
de gare rijst door het beslag roeren;
het stijfgeklopte eiwit er met een metalen lepel of pannenlikker voorzichtig doorscheppen;
boter of olie in een koekenpan heet laten worden;
van het beslag telkens enkele arepa tegelijk bakken;
als de bovenzijden droog zijn, de arepa omdraaien en op middelhoog vuur verder gaar en bruin bakken;
de arepa op een schaal leggen en met poedersuiker bestrooien.
eigeel en de helft van het water toevoegen en roeren tot een glad beslag;
beslag met de rest van het water verdunnen totdat het als een breed lint van de lepel loopt;
de gare rijst door het beslag roeren;
het stijfgeklopte eiwit er met een metalen lepel of pannenlikker voorzichtig doorscheppen;
boter of olie in een koekenpan heet laten worden;
van het beslag telkens enkele arepa tegelijk bakken;
als de bovenzijden droog zijn, de arepa omdraaien en op middelhoog vuur verder gaar en bruin bakken;
de arepa op een schaal leggen en met poedersuiker bestrooien.
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
200 gr. rijst
150 gr. bloem
1 tl. zout
1/2 tl. kaneel
1 eigeel
1/4 ltr. melk
1 eiwit, schuimig geklopt
2 el. rozijnen
boter of olie om te bakken
poedersuiker
150 gr. bloem
1 tl. zout
1/2 tl. kaneel
1 eigeel
1/4 ltr. melk
1 eiwit, schuimig geklopt
2 el. rozijnen
boter of olie om te bakken
poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan, klopper of mixer
Leuke tips
voor dit recept kan ook een restje overgebleven rijst gebruikt worden.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Antiliaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1404670
Homepage ID
52383
Smaak
Z
Teller
1880
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De rijst in water met zout gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing en laten afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid