Bereidingswijze
De melk en het water mengen met de eieren. Bloem toevoegen en mixen.
Klontje boter in de pan. Wanneer de boter gesmolten is en een lichtbruine kleur krijgt, giet je 3/4 pollepel in de pan. Wanneer het deeg niet meer vloeibaar is, draai je de pannenkoek om. Na een minuutje is de eerste pannenkoek klaar!
Klontje boter in de pan. Wanneer de boter gesmolten is en een lichtbruine kleur krijgt, giet je 3/4 pollepel in de pan. Wanneer het deeg niet meer vloeibaar is, draai je de pannenkoek om. Na een minuutje is de eerste pannenkoek klaar!
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke pannenkoeken!
Ingrediënten
3dl melk, 2dl bruisend water, 200g bloem, 2 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan, mixer, pollepel, mengkom
Leuke tips
Lekker met kristalsuiker, lichtbruine suiker, donkerbruine suiker, confituur, choco, slagroom, etc.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1400845
Homepage ID
1400553
Teller
1333
Bron
Grootmoeders wijze
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Optioneel: oven voorverwarmen op 100°C om de gebakken pannenkoeken warm te houden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid