Uien-kaastaart van de bakplaat

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 04/09/2012 - 13:09
Bereidingswijze
30 gr. margarine verhitten en de uien op zacht vuur ca. 30 min. bakken tot ze zacht, maar niet bruin zijn.
Zout en peper toevoegen en uien iets laten afkoelen. Ontbijtspek in 20 gr. margarine in ca. 10 min. krokant bakken.
Bakpapier op de bakplaat leggen en het bladerdeeg over de hele oppervlakte verdelen; de randen iets omhoog laten lopen. Deegbodem met een vork inprikken.
Uien over de bakplaat verdelen. 150 gr. kaas en de uitgebakken spekreepjes over de uien strooien. Eieren loskloppen met crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat. Eimengsel over de taart scheken en taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar en lichtbruin bakken. Ongeveer 20 min. voor het einde van de baktijd de rest van de kaas erover strooien en laten gratineren.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ideaal voor een buffet
Ingrediënten
50 gr. margarine
600-750 gr. uien, in dunne ringen
zout, peper
150 gr. ontbijtspek, in reepjes
diepvriesbladerdeeg, ontdooid
250. gr. belegen kaas, grof geraspt
3 eieren
3 dl. crème fraîche
nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat, bakpapier
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1400767
Homepage ID
1409820
Smaak
H
Teller
1432
Bron
uit één van mijn plakboeken
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 gr. C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ellenjk
Gelegenheid