Bereidingswijze
de suiker samen met het ei schuimig roeren. de kaneel, kruidnagelen, kardamom, citroen en de amandelen door het mengsel scheppen. met de bloem en het bakpoeder vermengen. het deeg 1-2uur op een koele plaats wegzetten. Daarna 3mm dik uitrollen, figuurtjes steken en eventueel met een ei bestrijken of met amandel garneeren.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze koekjes zijn traditonele lekkernijen, geweldig voor een feest of receptie.
Ingrediƫnten
125g suiker of 125g bruine suiker
1 ei
1 theelepel kaneel
1 snufje fijn gemalen kruidnagelen
1 snufje kardamom
de geraspte schil van 1 citroen
60g gemalen amandelen
250g bloem
1 theelepel bakpoeder
1 ei
1 theelepel kaneel
1 snufje fijn gemalen kruidnagelen
1 snufje kardamom
de geraspte schil van 1 citroen
60g gemalen amandelen
250g bloem
1 theelepel bakpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
een oven
een speculaasvorm of koekjesvormen
bestrijkkwast
klopper
beslagkom
een speculaasvorm of koekjesvormen
bestrijkkwast
klopper
beslagkom
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1399423
Homepage ID
1995908
Smaak
Z
Teller
607
Bron
het Brio koekjesboek
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
verwarm de elektrische oven voor op 200-225 graden C
verwarm de gasoven op stand 4-4
verwarm de gasoven op stand 4-4
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid