kippenbout in zoutkorst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/22/2012 - 17:17
Bereidingswijze
Zet de schaal in de oven en bak deze zeker een uur op 150cc tot de korst licht bruin is. Er kan weinig mis met de kip want de deegafsluiting laat de sappen van de kip aanwezig.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kip redelijk naturel gebakken met als bijgerecht een eigen keuze maar ik wok vaak een gesnipperde ui, paprika ( geel), aubergine in een woksausje.
Ingrediƫnten
4 kipfilet of 4 kippenbouten
grof zeezout : 150 gram
bloem 400 gram
1/2 citroen
paar takjes thijm
sjalotje
teentje knoflook
1 ei
1 dl water
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
mes
grote kom
deegroller
Leuke tips
De schaal op tafel zetten en de zoutkorst verwijderen.
Samen met verschillende wokgroenten (klaar maken in een woksausje) voldoende. Geen koolhydraten (aardappels, rijst etc.) nodig maar kan natuurlijk altijd erbij.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1399367
Homepage ID
1965529
Smaak
O
Teller
1721
Bron
kookcursus
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
meng de bloem en het zout in de kom. Voeg een ei toe en voeg water toe, met beetjes en meng het tot een glad en stevig deeg.
de kip bestrooien met peper en zout en in een ovenschaaltje ( in smeren met boter) leggen.
snij de knoflook, sjalot en citroen in partjes en verdeel deze samen met de tijm tussen en op de kip.
Rol het deeg goed dun uit en verpak de kip volledig afgesloten in de schaal.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
BenVerbruggen
Gelegenheid