Bereidingswijze
De pepernotenmix maak je naar eigen inzicht van (versgemalen) kaneel, nootmuskaat, peper, groene kardemom en anijszaad. Wees een beetje voorzichtig met de nootmuskaat, die is nogal dominant.
Neem bloem en suiker, wat gemalen kaneel, nootmuskaat, staartpeper, kardemom, anijs of karwijzaad en at heel fijn gesnipperde sukade. Kneed die met eieren tot een stevig deeg en maak er stukjes van zo groot als kleine hazelnootjes. Neem een mini-ijsbolletjestang en leg op een met bakpapier beklede bakplaat bolletjes deeg, niet te dicht op elkaar. Zet de elektrieche oven op 175 graden of de heteluchtoven 160 graden en bak in een kwartier tot 20 minuten heerlijke pepernotenkoekjes.
Neem bloem en suiker, wat gemalen kaneel, nootmuskaat, staartpeper, kardemom, anijs of karwijzaad en at heel fijn gesnipperde sukade. Kneed die met eieren tot een stevig deeg en maak er stukjes van zo groot als kleine hazelnootjes. Neem een mini-ijsbolletjestang en leg op een met bakpapier beklede bakplaat bolletjes deeg, niet te dicht op elkaar. Zet de elektrieche oven op 175 graden of de heteluchtoven 160 graden en bak in een kwartier tot 20 minuten heerlijke pepernotenkoekjes.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Naar het oudste Hollandse recept.
Ingrediƫnten
330 gram Bloem
300 gram Suiker - of rietsuiker
3 Eieren - grote
4 eetlepel Sukade - fijngesnipperd
3 eetlepel Pepernotenmix - zie onder
300 gram Suiker - of rietsuiker
3 Eieren - grote
4 eetlepel Sukade - fijngesnipperd
3 eetlepel Pepernotenmix - zie onder
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1398326
Homepage ID
1998738
Smaak
H
Teller
819
Bron
www.foodlog.nl
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid