Koffiepuddingkjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/17/2011 - 12:29
Bereidingswijze
1. Zet van de snelfiltermaling met 400ml water koffie. Week de gelatine ca. 5min. in koud water. Knijp dan goed uit en los de gelatine op in de nog hete koffie. Roer de suiker erdoor totdat deze helemaal is opgelost. Roer de Tia Maria erdoor en laat het mengsel afkoelen.

2. Vet de timbaaltjes heel dun in met een beetje zonnebloemolie. Giet er het afgekoelde mengsel in en druk in elk vormpje een paar amandelen. Laat de timbaaltjes ca. 2uur in de koelkast opstijven.

3. Klop de slagroom iets op en roer er de honing door. Dompel de vormpjes kort in heet water, leg er bordjes op en stort de puddingkjes. Schenk de honingroom erover en serveer.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
deze koffiepuddingkjes zijn perfect voor een receptie, maar ook voor iemand die van koffie houd!
Ingrediƫnten
3 maatschepjes snelfiltemaling
5 blaadjes witte gelatine
70g bruine basterdsuiker
2el Tia Maria
een handje geblancheerde amandelen
2el vloeibare honing
125ml slagroom
4 timbaaltjes van elk ca. 1,5 dl
Hulpmiddelen & keukengerei
koffiezetapperaat
kom
puddingvormpjes
bordjes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1396931
Homepage ID
1995908
Smaak
A
Teller
1173
Bron
Passie voor Koffie
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Klant
valess
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
muisjevkeulen
Gelegenheid