Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere variatie op de standaard monchou-taart voor Sinterklaasavond of voor daarna om van de kruidnoten af te komen!
Ingrediƫnten
300 gram kruidnoten
50 gram roomboter
pakje monchou
200 ml slagroom
1 zakje klop-vast
125 gram witte basterd suiker
blikje mandarijntjes op siroop
2 velletjes gelatine
50 gram roomboter
pakje monchou
200 ml slagroom
1 zakje klop-vast
125 gram witte basterd suiker
blikje mandarijntjes op siroop
2 velletjes gelatine
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine, springvorm, bakpapier. Let op bij een grote springvorm de monchou, slagroom en suiker verdubbelen.
Leuke tips
Garneren met in witte chocolade gedoopte kruidnootjes of andere leuke versiersels.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1396662
Homepage ID
1414958
Smaak
Z
Teller
3868
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Maal de kruidnoten in een keukenmachine fijn. Smelt de roomboter in de magnetron of au-bain-marie en meng dit door de kruidnoten. Doe dit mengsel in de springvorm en druk alles goed aan met een glas of bord.
Doe de blaadjes gelatine in een bakje koud water.
Klop de slagroom samen met de klop-vast. Prak de monchou door de suiker of de suiker door de monchou. Meng dit met de slagroom. Voeg wat van het mandarijnensap toe (niet teveel). Verdeel dit mengsel over de koeklaag in de springvorm.
Giet de mandarijnen verder af, vang het sap wel op. Snij de mandarijntjes fijn. Knijp de blaadjes gelatine uit en doe ze in een steelpannetje. Giet het sap van de mandarijnen erbij en verhit langzaam. Roer en verhit net zo lang totdat de gelatine is opgelost. Laat afkoelen en meng de stukjes mandarijn erdoor. Verdeel dit mengsel over de monchou.
Dek de taartvorm nu goed luchtdicht af met plasticfolie en laat 12 tot 24 uur opstijven in de koelkast. Goed afdekken, want de monchou en gelatine neemt snel geurtjes en smaakjes over van andere spullen uit de koelkast.
Maal de kruidnoten in een keukenmachine fijn. Smelt de roomboter in de magnetron of au-bain-marie en meng dit door de kruidnoten. Doe dit mengsel in de springvorm en druk alles goed aan met een glas of bord.
Doe de blaadjes gelatine in een bakje koud water.
Klop de slagroom samen met de klop-vast. Prak de monchou door de suiker of de suiker door de monchou. Meng dit met de slagroom. Voeg wat van het mandarijnensap toe (niet teveel). Verdeel dit mengsel over de koeklaag in de springvorm.
Giet de mandarijnen verder af, vang het sap wel op. Snij de mandarijntjes fijn. Knijp de blaadjes gelatine uit en doe ze in een steelpannetje. Giet het sap van de mandarijnen erbij en verhit langzaam. Roer en verhit net zo lang totdat de gelatine is opgelost. Laat afkoelen en meng de stukjes mandarijn erdoor. Verdeel dit mengsel over de monchou.
Dek de taartvorm nu goed luchtdicht af met plasticfolie en laat 12 tot 24 uur opstijven in de koelkast. Goed afdekken, want de monchou en gelatine neemt snel geurtjes en smaakjes over van andere spullen uit de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid