Bereidingswijze
Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak de biefstukken in 5 min. rosé. Keer halverwege en voeg meteen de rest van de boter toe. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze op een (warm) bord 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
2 schaaltjes struisvogelbiefstukjes (a 2 stuks) op kamertemperatuur*
4 seizoenen peper
60 g boter
3 sjalotten gesnipperd
6 tenen knoflook fijngesneden
1 tl sambal oelek
200 ml vleesfond
1 beker slagroom (250 ml)
4 seizoenen peper
60 g boter
3 sjalotten gesnipperd
6 tenen knoflook fijngesneden
1 tl sambal oelek
200 ml vleesfond
1 beker slagroom (250 ml)
Leuke tips
Serveer het vlees met de saus
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1396587
Homepage ID
1358835
Smaak
H
Teller
1599
Bron
ah
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bestrooi de biefstukken met de 4 seizoenen peper en zout naar smaak. Verhit 20 g boter in een steelpan en bak de sjalot, knoflook en sambal op laag vuur in 15 min. lichtbruin. Schenk de fond erbij en laat op laag vuur 20 min. koken. Breng in een andere pan de slagroom aan de kook en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Schenk de fond door een bolzeef bij de slagroom. Breng op smaak met zout en flink wat 4 seizoenen peper
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid