Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet je handen in met wat zonnebloemolie. Haal het deeg uit de kom en rol balletjes ter grootte van een knikker. Leg die in een ingevette springvorm (niet op een bakplaat, dan zullen de randen van de pepernoten te snel bakken en hard worden). Zorg dat de springvorm helemaal gevuld is, de balletjes mogen tegen elkaar aan liggen. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai na het bakken de springvorm om boven een schaal, en haal de pepernoten los van elkaar.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Ingrediënten
150 g honing
100 g bruine basterdsuiker
300 g roggebloem
3 g zout
12 g anijszaad, gemalen
25 g water
10 g bakpoeder, gezeefd
100 g bruine basterdsuiker
300 g roggebloem
3 g zout
12 g anijszaad, gemalen
25 g water
10 g bakpoeder, gezeefd
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1396457
Homepage ID
1358835
Smaak
Z
Teller
1741
Bron
Geheime recepten van Holtkamp
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verhit de honing tot 90°C (meet dit met een kookthermometer). Haal de pan van het vuur en roer de bruine basterdsuiker en de roggebloem erdoor. Kneed het deeg even door (pas op: heet!). Voeg vervolgens het zout, gemalen anijszaad, water en bakpoeder toe. Kneed het deeg nog even goed door en laat het dan afgedekt 1 dag rusten in een kom op het aanrecht.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid