Bereidingswijze
Leg het bakpapier op een glad oppervlak en leg de vormpjes erop. Doe de suiker, slagroom en boter in een steelpan en breng het mengsel op laag vuur aan de kook. Laat 20-30 min. inkoken tot er nog 2/3 over is en alle suikerkristallen zijn opgelost. Roer constant. Neem de pan van het vuur en roer tot het mengsel niet meer borrelt en ondoorzichtig wordt. Schenk de helft van het suikermengsel in de helft van de vormpjes. Roer het espressopoeder snel door de andere helft en schenk in de rest van de vormpjes. Laat helemaal afkoelen. Zet de vormpjes op hun kant als u witte stipjes ziet; dan kunnen ze aan beide zijden verder uitharden.
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
500 g witte basterdsuiker +
175 ml slagroom +
50 g boter +
1 stick espresso (doosje 25 sticks)
175 ml slagroom +
50 g boter +
1 stick espresso (doosje 25 sticks)
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
uitsteekvormpjes
uitsteekvormpjes
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1396438
Homepage ID
1977752
Smaak
Z
Teller
1136
Bron
Allerhande 11 2011
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid